H. Mayer
aan
E. du Perron

[Den Haag], 6 oktober 1937

6 October 37.

Beste Eddy,

Uit den officieelen catalogus blijkt dat Fergus Human, The mystery of a Hansom Cab in 1887 verschenen is, en Zangwill, The Big Bow Mystery in 1891, Headon Hill, The narrowing circle in 1924. Een titel ‘Detective Dred’ vind ik niet. Leroux, Mystère de la chambre jaune is van 1908, ‘Le parfum la dame en noir’ van 1909, ‘Le crime de Rouletabilles’van 1922. Leblanc, Arsène Lupin is van 1908, ‘L’Aiguille Creuse’ van 1909, ‘813’ van 1910 en ‘Le Bouchon de Cristal’ van 1912.

Ik zie dat je ook een slachtoffer bent van den brand op de ‘Kota Agoeng’. Huizinga, Verkenningen is op 7 September gestuurd, dus kan daar niet ingezeten hebben, en zal je intusschen hebben bereikt.

‘Hadji Baba’ is uitverkocht, zooals je is bericht, evenals ‘Speedy Death’, tenminste in de goedkoope uitgaaf, en ‘The mystery of the Butcher shop’ en ‘The longer bodies’ eveneens.

Misschien weet je niet dat de eerste editie van ‘The mystery of a Hansom Cab’ als ondertitel had: ‘Story of Melbourne’s social life’.

Met die baan in Batavia wenschte ik je al geluk. Het is jammer dat het niet ergens anders is want Batavia is nu niet bepaald prettig voor iemand die niet tegen het klimaat kan. Wat kunnen sommige menschen toch een pech hebben!

Ik hoorde van Jan dat je ‘Blocnotes’ weer zullen verschijnen.

Je hebt zeker gelezen over de ruzie tusschen Jan en Roelants, ik vind het jammer en waarom moet het dadelijk voor het forum gebracht worden.

Je hebt misschien al gezien dat ik van jou boek over Lebak en dat van Saks een circulaire gemaakt heb. Ik hoop dat je je het niet al te erg zult aantrekken, maar ik kon het toch moeilijk afzonderlijk doen en bovendien jij staat eerst. Ik hoop dat het veel succes heeft.

Hartelijke groeten voor jelui beiden en het beste met Bep.

Doorslag: Literatuurmuseum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie