Artikelen

E. du Perron publiceerde ruim 400 essays, artikelen, gedichten en boekbesprekingen in 50 verschillende kranten en tijdschriften. Veel van deze bijdragen werden later gebundeld tot zelfstandig verschenen uitgaven. Hoofdstukken uit later zelfstandig verschenen uitgaven verschenen in veel gevallen eerst in een tijdschrift.


Op deze website zijn de bijdragen te lezen:

 

gerubriceerd per periodiek (krant of tijdschrift) of bundel. Zie de alfabetische lijst van periodieken. Kies een krant of tijdschrift en lees de artikelen in chronologische volgorde van verschijning. Op termijn zullen alle bijdragen beschikbaar zijn als doorzoekbare tekst en als scan van de pagina's uit het betreffende periodiek. 

 

en

 

in E. du Perron, Verzameld werk, deel 4 t/m 7. Het Verzameld werk bevat een groot deel van Du Perrons bijdragen aan kranten en tijdschriften. De redactie van het Verzameld werk maakte destijds een selectie. Lees hun verantwoording in deel 7.


De bibliografie van Batten en Stols geeft inzicht in de wijze waarop artikelen door Du Perron werden gebundeld.

 

Deze afdeling is in bewerking. Als een artikel niet gevonden wordt, klik dan op over deze krant/dit artikel. Op die manier kan het gezochte artikel vaak wel gevonden worden.

 

 

 

 

Illustratie: Fotocollectie Letterkundig Museum