E. du Perron
aan
M. ter Braak

Parijs, 20 oktober 19357509

Parijs, 20 Oct. '35.

Beste Menno,

Hierbij een stuk7510 dat ik gisteren schreef, naar aanleiding van het schoften-artikel van Van Duinkerken.7511 Ik hoop dat je je ermee vereenigen kunt; het neemt je misschien een hoop werk uit de hand! Schrijf er, als je wilt, iets boven - of onder; mijn bedoeling is het als ingezonden stuk aan te bieden aan Het Vaderland. Kan het niet als zoodanig, kan je er dan een gewoon artikel van maken? Het is tenslotte te mal dat al die klungels overal over deze Forum-kwestie loskomen, terwijl wij niets zouden zeggen. Laat ze er dan van hebben wat ze ervan hebben kunnen: tegen jou en mij samen hebben ze ‘hard werk’, als je het ook daarop zet!

Wil je over dit stuk nog correspondeeren, graag - maar probeer wel het zoo gauw mogelijk te plaatsen. Als het niet in Het Vaderland kan, waar dan wel? - Mochten er een paar dingen zijn die je liever veranderd hebt, doe dat dan gerust, maar houd deze lezing dan voor mij aan, want dan publiceer ik dit nog eens in Blocnote of zoo.

Op mijn andere vragen krijg ik zeker nog antwoord. Geloof me hartelijk je

E.

7509Deze brief komt in Bw TB-DP 3 na 860.
7510‘Kleine bijdrage tot de kennis van een katholieke voorlichting en strijdmethode’ werd door Ter Braak niet in Het vaderland geplaatst; eerste publikatie in Vw 6, p. 631-640.
7511‘“Forum” gaat verdwijnen, Welkom afscheid’ in De tjd van 10 oktober 1935 (av.); dit artikel was niet ondertekend.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie