E. du Perron
aan
H. Samkalden

Tjitjoeroeg, 19 augustus 1937

Tjitjoeroeg, Donderdagmiddag.

B.S.,

Dank voor je expresse-boodschap. Mijn schoonzuster is vandaag hier gekomen en dacht tot Zaterdag te blijven. Misschien ga ik mor-gen toch naar Batavia en zal Darja4842 dan opbellen om haar 's middags even te ontmoeten, maar hoogstwschl. ga ik 's middags weer terug. In ieder geval zal ik zeker geen tijd hebben om je in B. zorg op te halen, want ik vertrek van hier met den vroegtrein, eet met Verhoeven (oude afspraak), zie dan Darja (?) en heb dus den heelen morgen noodig. Kom Zondag of volgende week hier. Dezen Zaterdag-op-Zondag zijn de Binnertsen hier gelogeerd; ik weet niet of dit je aantrekt of juist niet. Ik vind ze erg aardig, zoowel hem als haar.

Ik leg hier voor je klaar Gide's Retouches op zijn oude Retour de l'U.R.SS. dat ik voor Ritman besproken heb.4843 Ik hoop dat er minder drukfouten in zullen staan dat in 't art. over Ter Braak, waarin overal woordjes uitgevallen zijn en één zin totaal verpest werd! Misschien merkt de lezer dat niet eens, maar de schrijver krimpt ervan!

Hart. gr. van je

EdP.

4842De danseres Darja Collin, ex-echtgenote van J. Slauerhoff, die van juni tot september een tournee door Nederlands-Indië maakte.
4843Zie ‘Zaak van intellectueel geweten’. In Bataviaasch nieuwsblad van 1 september 1937 (niet in Vw).
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie