E. du Perron
aan
F.E.A. Batten

Parijs, 8 november 1935

Parijs, 8 Nov. '35.

Beste Freddy,

Kan je me een frisch en goedgedrukt ex. bezorgen (ingenaaid of gebonden dat doet er niet toe, hoewel lièfst ingenaaid) van de kleine uitgave van Eline Vere van Van Kampen? (Hollandia-bibliotheek, meen ik). De laatste drukken zijn heel slecht, maar een tijdje geleden zagen papier en letter er nog heel behoorlijk uit. Misschien ken je wel iemand die zoo'n ouder ex. missen wil, of een boekenjood die er een heeft. Ik meen zelfs dat Van Stockum3921 zoo'n oudere druk had.

Verder graag ook de kleine uitgave van Noodlot (bij Veen). - Ik vergoed je graag wat je er misschien voor uit moet geven. Nu De Kleine Zielen, en Metamorfoze, en Langs Lijnen in behoorlijke kleinere formaten bestaan, ga ik sparen om de Couperussen die ik bezitten wil zóó te bezitten: het eenige wat er nu nog niet is, is een dergelijke editie van Van Oude Menschen. Maar als ik met opzamelen wacht tot ook dàt er in deze vorm is, zijn de andere misschien weer onvindbaar geworden!

Ik ga wschl. Maandag a.s. naar Bretagne, maar dit (gewone) adres blijft goed. Hartelijke groeten, en dank bij voorbaat, van je

EduP.

3921Haagse boekhandel.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie