E. du Perron
aan
J. Greshoff

Bellevue, 23 juli 1933

Bellevue, 23 Juli.

Beste Jan,

Kan je me nog een nr. van D.G.W.2812 sturen? je hebt er altijd een paar. Of anders de eene blz. waarop mijn stuk over Goetel staat. Ik las met vreugdegegrinnik je stuk over dien Duitschen mijnheer. Bezit je dat boekje? Sta ik erin, naast Blijstra? Het feit dat je me niet vermeldt naast de ongenoemden doet mij dat denken. -

Bep stuurt je gelijk hiermee het MS. van Menno2813: een heel pak.

Vergeet je niet mij in te lichten over het ‘afzetgebied’, en mij dat stuk te bezorgen over Mayréna? Ik ben al bezig aan een en ander.

Heb je Don Ramire gekregen? Het is in zijn soort een zeer mooi boek en uitstekend vertaald.

Sander schreef dat hij en Greet Maurits ‘vrij onzinnig’ en ‘vrij walgelijk’ vonden. J.v.N. moet me nog zeggen wat hij denkt van Suiker en Tabak. Schrijf me ook eens wat, ter opwekking. Ik maak een beroerden tijd door en denk ook veel aan dien armen Gille. Dit en Augustus zijn wel de hardste maanden, tot dusver - economisch althans.

Veel liefs voor Aty, een hand van

je Ed.

2812In DGW 32 (1933) 379 (juli), p. 133-134 besprak DP Mijn dubbelleven van Ferdynand Goetel in de vert. van Siegfried van Praag (Vw 6, p. 91-94), Greshoff besprak het opstel over Nederlandse literatuur van Bernhard Rang in Weltliteratur der Gegenwart (p. 129-130) onder de titel ‘Leve de voorlichting!’ Hij miste hierin de namen van Aart van der Leeuw, Jacob Israël de Haan, A. Roland Holst, Bloem, Werumeus Buning, Nijhoff, Slauerhoff, Ter Braak en Vestdijk, terwijl Blijstra wel was genoemd.
2813Politicus zonder partij.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie