E. du Perron
aan
A.A.M. Stols

Den Haag, 23 oktober 1931

Den Haag,

Beste Sander,

Heb ik je al persoonlijk bedankt voor de exx. op Holl. van Vr. of Vijand en van de Gedachten op D.? zooniet, dan hartelijk bij dezen.

Wanneer krijg ik eindelijk een Holl. ex. van Een Voorbereiding? Kan je niet naar Maastricht schrijven om die exx. op te snorren en er mij een van te zenden? liefst ingenaaid.

Ik ben druk vertalende aan Ce qui ne fut pas. Ingesloten een sonnet dat ik je aanbied voor Helikon, als het je mocht bevallen. Het is een grapje, maar als zoodanig, lijkt mij, nogal aardig ‘gedraaid’.

Het gedicht dat Jan je gaf,2003 vind ik zeer goed, op de 2e strophe na. Forum no 2 brengt hoogstwschl. de heele Groote Najaarsuitverkoop. Wie is die Belzenbaroen aan wien deze uitverkoop nu weer zoo zwierig werd opgedragen?2004

Heb je Hampton Court gelezen? Over het algemeen is het oordeel van ‘buitenstaanders’ erover niet zeer gunstig, terwijl iedereen vol lof is over Een Voorbereiding. Allergekst... Ik hoop nu maar dat je er enkele exx. van verkoopt.

Hoe gaat het ermee? Schrijf eens.

Hartelijk gegroet door je

E.

P.S. - Misschien stuur ik je binnenkort een pendant van dit sonnet,2005 als de geest die over mij vaardig werd, mij niet verlaat.

2003‘Verbannen’. In Helikon 1 (1931) 11 (november), p. 30.
2004‘De Najaarsopruiming’ werd opgedragen aan Emile van der Borch van Verwolde.
2005‘Op mijn divanbed in een Hollandse huurkamer’. In Helikon 1 (1931) 12 (december), p. 156 (Vw 1, p. 110).
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie