E. du Perron
aan
A.A.M. Stols

Den Haag, 24 november 1931

Den Haag, Dinsdag.

Beste Sander,

Gelijk hiermee gaan de drukproeven terug. Ingesloten een rekening waar ik niets van begrijp. Ik geloof dat het hoog tijd wordt om eens uit te knobelen hoe we op dit oogenblik tegenover elkaar staan. De afspraak was: jij zou uitrekenen hoeveel ik krijg voor de Pouchkine en voor alle verkochte exemplaren van mijn eigen boekjes (de lijst volgens welke ik hierbij uitbetaald zou worden heb jij). Reken dit dus uit tot bv. 1 November 1.1. - Trek daar dan van af: de drukkosten van Een Voorbereiding en alle loopende kleine rekeningetjes, en geef mij dan precies op wat ik jou schuldig ben of wat jij mij. - O ja, ik krijg ook nog honorarium voor 7 aan Helikon geleverde gedichten (3 + 3 + 1).2030 That right?

Verder moet ik jou nog betalen: 46 pop voor het nieuwe omslag van Een V. en 25 pop voor Voetzoekers. Het wordt heusch tijd dat je alles eens uitrekent en dat we tot 1 Nov. 1.1. schoon staan, anders ko-men we er niet meer uit. Die exx. van Een V. die mij nu in rekening worden gebracht, met de bandjes nog wel, alsof ik die niet afzonderlijk aan de firma Brandt(?) betaald had, moeten natuurlijk worden geschrapt.

Ik ben i Dec. weg van hier en vmdl. in België terug, houd dus die rekening maar aan. Tot ziens, hartelijke groeten van je

E.

2030‘Drie vergeten sonnetten: De notaris spreekt; Een apostel; De ronker tot de verdrevene’. In Helikon 1 (1931) 6 (juni), p. 85-87; ‘Simpel verhaal; Kamermuziek; Pastiche romantique I’. In Helikon 1 (1931) 7 (juli), p. 108-109; ‘Op mijn divanbed in een Hollandse huurkamer’. In Helikon 1 (1931) 10 (oktober), p. 156.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie