E. du Perron
aan
H. Mayer

Gistoux, 28 augustus 1931

Beste Henri,

Graag nog een ingenaaid ex. van Commentaar door Binnendijk D.A.M., verschenen bij Nypels. - De verzen van Jany en Astrid, het Maeterlincksche heerlijks, ontving ik. Dank.

Jan zond mij een paar foto's van hem uit St. Idesbald, waarop hij er ‘fataal’ uitzag! Een man van goed in de 50, hopeloos ontgoocheld. Het is te hopen dat de lens overdreven heeft. Ik zie hem Dinsdag of Woensdag a.s. - Morgen begin ik aan het stuk van Méral, d.w.z. de vertaling (de bewerking eigenlijk, want voor het Hollandsche publiek zal ik van alles moeten toelichten) van dat Trotsky-stuk. Het revolutionaire ensemble1962 zag ik, waarin de stem van Jacques alleen detoneerde!

Hoe gaat het je overigens? Ik kom in September in Holland en zelfs in Den Haag, d.w.z. ik logeer in Voorburg en misschien in Scheveningen. Hoop je in ieder geval te zien, en ook Wynand. Hart. groeten,

je E

Gistoux, 28 Aug.

1962In DGW 30 (1931) 356 (augustus) stonden artikelen over Ilja Ehrenburgs Die heiligsten Güter (van R. Events), Bernard Lecache's Sévérine (van Nico Rost), het stuk ‘Proletarische dichtkunst’ van M.J. Premsela, ‘Mirsky over Lenin’ van J.F. Otten, een bespreking van Jef Lasts Marianne (van Roel Houwink), en van J.C. Bloem ‘Stemmen uit het verleden’ (over Van der Goes en Gorter).
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie