E. du Perron
aan
H. Mayer

Gistoux, 23 augustus 1931

Gistoux, Dinsdag.

Beste Henri,

Ik laat het aan jou zelf over om te beslissen welke editie,1956 die in 2 dln. van fl.8. - of die in één van fl.11? Die in 2 lijkt mij meer kans te bieden op ruimere druk. Maar als die in één deel mooi gedrukt is, dan is die ook goed. Laat je ook een beetje leiden door de al of niet aanwezigheid van portretten.

Ik zal zooveel van Coster gaan houden als Nietzsche van Wagner, na Der Fall Wagner, en Multatuli van Duymaer van Twist. Maar soit! ik heb nu 167 blzn. klaar en heb alleen nog maar de conclusie te schrijven, d.w.z. een blad of tien hoogstens. Overmorgen hoop ik klaar te zijn.

Ik zag D.G.W. niet meer, want schreef er niet in en ben er niet op geabonneerd. En Jan zit in St. Idesbald en is zeer kwijnende. Slau moet òf in Den Haag terug zijn, of misschien nu weer in Haarlem. Hij moet nog steeds rusten.

Zou je later nog eens een 12e druk van Perk voor me krijgen, zooals je me nu een Rossetti bezorgt?

Hart.gr. van je

E.

Zoodra ik Coster af heb, zal ik voor Wynand het Trotsky-artikel van Méral vertalen.

- Ik krijg nu nog steeds Astrid en Verzen van Holst. Ja, Wuthering Heights is wel erg, vooral omdat ook de druk en het papier zoo beroerd zijn, zoo hyper-belabberd. Schreef ik je dat reeds? Enfin...

1956Blijkens aantekening van Mayer gaat het hier om een editie van Dante Gabriel Rossetti.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie