E. du Perron
aan
G. Burssens

Brussel, 12 oktober 1928

Brussel, vrijdag.

Beste Burssens,

Ik ontving Paul's gedichten op pannekoek, genummerd: E.440 Ik vermoed dat de 4 andere letters gegaan zijn naar: De Bock, Oscar Jespers, fam. v. Ostaijen en jij. Ainsi tout va bien! Wil je De Sikkel-man beleefdelik van mij bedanken: ik heb zijn adres niet meer.

Het boek ziet er zo, op hollands, vrij goed uit, maar het formaat is wat bakbeest-achtig. Er had gerust boven en beneden 6 tot 8 c.M. af-gekund, en vóór ook nog wel een c.M. of 2. Men had beter gedaan een ander formaat van papier te nemen en wat soepeler: getint vergé of zo bijv. inplaats van dit stijve dikke vaderlands. Het papier van Paradise Regained van Marsman (uitg. De Gemeenschap) is zo sympatiek. Maar soit...

Als ik weer wat geld heb denk ik voor mijzelf een keuze te laten drukken uit Het Eerste Boek van Schmoll in een kleiner formaat en op goed papier; in 30 ex. bijv. en met het portret dat jij van Paul tekende erin. Natuurlik buiten de handel. Maar ik zit op het ogenblik zeer krap in mijn financiën.441

Nu, beste Burssens, tot de volgende maal. Kom me opzoeken als je lust hebt: 28, av. Emile Duray; maar schrijf een kaartje vooruit.

Steeds je EdP.

Origineel: Letterenhuis, Antwerpen

440Het kolofon vermeldt: ‘Van dit boek werden gedrukt 5 ex. op Pannekoek, genummerd A-E, niet in den handel, 20 ex. op Pannekoek, genummerd VI-XXV en 500 ex. genummerd 26-525’.
441Deze bloemlezing is nooit tot stand gekomen.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie