[p. 64]

31. E. du Perron aan J. Gans: Parijs, 22 juli 1935

Parijs, 22 Juli '35,

 

Beste Gans,

Ik was je nog een antwoord schuldig op je brief over het antifascisme. Inderdaad: mittrailleurs zijn beter, maar als je die niet hebt... Ondertusschen heb je zelf nu weer heel wat sterker plannen; ik moest er alleen een beetje om lachen, gegeven het feit dat Last zich ook op die weg begeeft (of wenscht te begeven). Wschl. ontmoet je ook nog Den Doolaard, en als dat zoo doorgaat zouden jullie nog een hollandsch vrijwilligerscorps kunnen vormen onder de vaan van den negus... Met dat al hoop ik natuurlijk het beste voor je plannen.

Vanmorgen heb ik bij Pia geïnformeerd naar literatuur van Rimbaud uit die streken. Er bestaat een boekje van J.-M. Carré, getiteld Les deux Rimbaud, of zooiets133, waarin brieven uit Aden en de Harrar, maar dit boekje is uitverkocht. Verder schijnt de Mercure de France een bundel brieven van R. te hebben verzameld, waaronder een stuk of wat uit die streken. Maar hoe ze je te bezorgen? Ik heb zooeven in de buurt van de Sorbonne rondgekeken onder 2e hands-boeken, maar niets gezien. Het boek van de Mercure kan je gewoon bestellen; als er tenminste haast bij is. Of je koopt het hier, als je langs komt. Ik zelf bezit niets van deze literatuur, anders had ik het je al gezonden.

Ik hoop ook dagelijks op een ‘Boerenoorlog’ voor de Mussoliniaansche cohorten.

Schrijf nog eens. En heb je Ter Braak nog bereikt in Eibergen? Hartelijke groeten, ook van Bep; je

EdP.

133Jean-Marie Carré schreef verschillende boeken over Rimbaud in Afrika: o.a. La vie aventureuse de Jean-Arthur Rimbaud, Paris 1926 en Les deux Rimbaud. L'Ardennais - l' Ethiopien, Paris 1928.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie