4. (1517) E. du Perron aan J. Gans: Bellevue, 15 maart 1933

Bellevue, Woensdag,

15 Maart.

Zeer geachte Heer,

Ik ontvang daarnet uw stukken weer, met het verzoek van de 2 andere redacteuren om u te vragen ze om te werken tot één artikel van 7 à 8 blzn., omdat ze anders alleen maar het eerste willen plaatsen.

Ik zou zeggen: houdt u het eerste intact en bekort u het tweede, dat u dan gewoon er achter aan zet, desnoods met een regel wit ertusschen of 3 sterretjes of zoo. Het wordt dan een soort aanhangsel van stuk 1, wat trouwens heel goed is, daar u in de Smalle Mens toch maar een zwakke echo etc. hoort van mijn eerste stuk. Als u de 7 blzn. van uw 2e stuk tot 3 of 4 terug kan brengen, slaag ik er wel in om alles te laten opnemen, ook al is het artikel dan 10 à 11 blzn. groot inpl. v. 7 of 8. Maar er is haast bij, vooral als het toch nog zoo groot blijft.

Het beste lijkt mij, alles wat niet bepaald noodig is te schrappen, en u te bepalen tot het zakelijkste - daarmee geeft u dan ook te kennen (wat aan de realiteit beantwoordt) dat u alleen op het sociologische, ‘gedocumenteerde’ wenscht te letten in mijn 2e stuk. Kunt u het stuk dan Vrijdag voor mij meebrengen? Het moet dan direct terug.

Met beleefde groeten, uw dw.

 

EduPerron

[p. 21]

Ik stuur het 1e stuk vandaag nog terug, dan kunnen zij dat vast zetten; de laatste blz. gaat naar u, omdat u daar dan de rest aan kunt ‘vastmaken’. Zoonoodig verandert u nog een en ander op de drukproef. - Als u er niet voor voelt om uw 2e stuk om te werken of te bekorten, stuurt u mij de laatste blz. van het 1e dan omgaand terug, want er is ook zóó haast bij dit alles, als het in April moet verschijnen!

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie