H. Mayer
aan
E. du Perron

[Den Haag], 21 februari 1934

21 Februari 34

Beste Eddy,

Het verheugt mij dat je nog in leven blijkt en het duel tusschen het volk en zijn verdrukkers hebt kunnen ontloopen. Ook, en niet minder dat je weer een ‘nestje’ krijgt, en dat nog wel in een straat met zoo’n mooien naam. Je weet natuurlijk dat de collectie Erlanger in het Louvre is.

Wat Hamlet’s dessous betreft, kan ik je verzekeren dat hij heelemaal geen onderbroek droeg en hij bij zijn ontbijt zelf in elkaar zat.

De rekening gaat hierbij, ik hoop je er niet van schrikt. Wijnand heeft niet heel veel afgeschoven.

Ir. Mussert schrijft heel veel, maar alles in couranten, behalve twee kleine boekjes met zijn partijprogramma en beginselen, kosten Gld. 1.-.

Shanghai en Partij Remise zal ik je op zicht sturen. Als ik in een lapjeswinkel werkte zou ik zeggen dat ik over Prick van Wely nog nooit klachten gehoord heb, of dat ik het zelf draag, nu zal ik volstaan met de mededeeling dat er geen betere bestaat.

Delfuss is een dapper man die het daar aardig voor elkaar gebokst heeft, maar ik hoor dat hij gezien zijn lengte erg bang is voor muizenvallen.

Shaw, ‘Too true to be good’ is nu eindelijk uit, in één deel met ‘Village wooing’ en ‘On the rocks’, samen 274 blz. voor 7/6.

Hartelijke groeten en tot de volgende revolutie zullen wij maar zeggen.

Doorslag: Literatuurmuseum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie