E. du Perron
aan
E. van Moerkerken

Den Haag, 16 januari 1940

Den Haag, 16 Jan. '40

Beste Emile,

Wanneer krijg ik van je: die 2 kieken van Vestdijk (hij heeft autorisatie al verleend!) en dat eene van Ter Braak dat ik nu zoo goed vond? (Het beste dat je maakte. Ik bedoel dat eenige dat je niet eens ‘inzond’!) Ik ben nu ook nieuwsgierig geworden naar de 2 of 3 ‘afgekeurde’ foto's van mijzelf,6643 die je me ook nog steeds niet liet zien. Kan je me daar kleine afdrukjes van zenden?

Wij hebben het druk hier en ik had ± een week griep na Amsterdam. Van je vader heb ik werkelijk een allerprettigste indruk behouden, en ‘Keetje’ Serrurier6644 vond ik een snoes. Misschien valt het je tegen dat ik Eddeck6645 niet prefereer, maar ik mag er niet om jokken.

Daarna had ik nog een corresp. met Tielrooy. Ik geef me maar meteen zooals ik ben; dwz. zonder compromissen te maken, zoover dit samengaat met niet direct onhebbelijk worden. Kunnen ‘ze’ daar niet tegen, tant pis. (Zoo'n Duhamel bv. vind ik, literair en menschelijk, een lapzwans.)

Hartelijk groeten, ook aan Van Geel. -

EduP.

6643Nummer (36) en (38).
6644Dr. Cornelia Serrurier (1879-1962), publiciste over Franse literatuur; zie voor haar portret Reportages in licht en schaduw, nr 33.
6645Hondje van E. van Moerkerken; zie voor zijn portret Reportages in licht en schaduw, nr 1.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie