E. du Perron
aan
Soejitno Mangoenkoesoemo

Straat Malakka, 14 augustus 1939

14 Aug. '39.

Beste Jit,

Ingesloten een foto van ons,6191 door Nining op Giridjaja gemaakt. Door het geroezemoes en de hitte vergat ik je dit te geven. We varen rustig én ongelooflijk vast; je moet al naar het water kijken om te voelen dat we varen. Ik ben dolgelukkig dat we deze boot namen: geen praatjesmakers en -makeressen, geen importante personaadjes of interessante indischgasten, niets dan doodeenvoudige, geschikte zeelieden en wij. Op het dekje zijn we ‘lordly’ alleen. Alijntje is al groote vrienden met den kapitein; Bep vertelt daar wel verder over. Nogmaals dank voor al jullie vriendschap en hartelijkheid, en tot later - uit Europa.

Steeds je Eddy.

Stentor 14-VIII-'39

Lieve Tis,

Ik hoop zoo dat we in Medan nog iets over Tatie kunnen hooren, maar 't zal wel niet; de luchtpost was net weg. Ik had zoo'n medelijden met haar; ze keek zoo moe en ziek in die felle zon. We hingen nog tot zes uur aan de kade; goed dat jullie maar niet gebleven zijn. 't Was erg vermoeiend voor onze bezoekers, maar voor ons natuurlijk erg gezellig en prettig. De Pringgo's bleven tot het laatst. Ik wil je nog erg bedanken voor al de verwennerij; al die gezellige kleine dingetjes vond ik pas toen we al voeren. En Alijntje is met hartstocht aan 't verven. Hij vraagt aldoor naar alle kinderen; hij zal zijn vriendjes niet gauw vergeten, en wij evenmin. Ik geloof dat brieven per luchtpost (a/b Stentor, Blue Funnel Line,) Port Soedan is. Daarna Port Saïd. Deze boot valt inderdaad enorm mee. Jammer alleen dat er geen zwembad aan boord is. Alijntje heeft al een schommel gekregen van den Kapitein, en leert al een paar woorden engelsch.

Hij zegt af en toe dat hij naar Indië terug wil, en als ik hem dan zeg: in Europa zul je 't ook leuk vinden; daar zul je veel nieuwe dingen zien, antwoordt hij: ‘ach, ik wil liever oude dingen zien’.

Wel Tis, ik heb nog een hoop te schrijven; maar stuur ons vooral bericht onderweg. Het allerbeste met Tatie, en met jullie allemaal, veel hartelijke groeten aan den Alwi's.

je Bep

6192 Bep heeft dit ding gesloten zonder de kiek erin, dus de envelop!

6191Niet achterhaald.
6192Tekst op adreszijde postblad.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie