E. du Perron
aan
A.A.M. Stols

Bandoeng, 18 september 1938

Bandoeng, 18 Sept. '38.
(Wajanglaan 25)

Beste Sander,

In haast antwoord. Q. brengt me ieder ex. in rekening. Maar dat is geen bezwaar, want ik krijg 50% reductie op een ingenaaid ex. en 20% op den band. Als je dus graag een Man v. Lebak hebt, meld me dat, als je niet ruilen kunt, en ik bestel dan een ex. voor je.

Koop géén Levet. De exx. die ik aan Jan sturen bevatten drukfouten. Een paar blzn. worden nu overgemaakt. Zoodra het boekje her-ingenaaid is, stuur ik je een ex. zonder fouten en natuurlijk gratis.

Dank voor je inlichtingen. Het is wel gek dat een boek waarvan de druk geheel door mij bekostigd werd (Een Voorbereiding) nu eigendom is van een heer Haentjes Dekker. Maar soedah. Ik stipuleer één ding: als ik over een paar jaar kans zie die boeken of de Cahiers v.e. Lezer te herdrukken, dat jij of die Haentjes dan ook geen moeite maakt. Ik hoop overigens dat jullie tegen dien tijd allebei door je restanten heen zijn of daaromtrent.

Zend me vooràl die tekst van Nerval. Ik reken erop. Waarom zou het ding weg zijn?

Wil je mijn verz. gedichten over een tijdje herdrukken, goed; maar laat ons eerst wat wachten omdat er misschien wat bijkomt. Ik werk al lang aan een groote novelle op rijm die De Grijze Dashond heeten zal en die ik voor de serie Ursa Minor wou aanbieden. Daarna kan dat moois dan ook in de verz. gedichten komen.

Drie op een Perron5573 - ik heb er niets tegen, maar is dat geestig, volgens die heeren? Dat ze toch niet véél met het door hen bedoelde perron (dat overigens een stoep is) te maken hebben, bewijst deze leukheid wel, want ik zou me ervoor schamen. Overigens: is Perron met Drie Jongeheeren niet geestiger nog, in hetzelfde soort?

Ik schrijf nader als ik je fondscatalogus ontvangen heb. Het allerbeste gewenscht met je nieuwe (toekomstige) werkkring; schrijf daar nog eens over. Steeds hartelijk je

E.

5573G. den Brabander, J. van Hattum en E. Hoornik, Drie op één perron. Maastricht: Stols 1937. Van Hattums en Den Brabanders aandeel behandelde DP achtereenvolgens in ‘Poëzie op Amsterdamsch peil’ en ‘Dichters van het berijmd cynisme’. In Bataviaasch nieuwsblad van 18 en 25 mei 1940 (Vw 6, p. 533-539 en 539-546).
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie