E. du Perron
aan
G.M.G. Douwes Dekker

Tjitjoeroeg, 16 maart 1937

Tjitjoeroeg, 16 Maart.

 

Geachte Heer Douwes Dekker,

Kunt u mij omgaand even per briefkaart melden of dat portret van Mult. met puntbaardje, dat u hebt, inderdaad geen jeugdportret is?4531 Wie is de fotograaf ervan? (dat staat er wschl. toch achterop) Is het misschien in Brussel gemaakt in 1860? Of staat er geen jaartal bij?

U weet wat ik bedoel? Het portret dat met het andere (dat voor mij overgefotografeerd werd) in een enveloppe zat, en waarop uw vader (?) den naam geschreven heeft. Ik vind dit portret erg curieus, omdat het niets lijkt op de andere. M. beklaagt zich in 1860 over een in Brussel gemaakt portret waar hij zichzelf 15 jaar te jong op vindt. Mimi denkt dat ze vernietigd werden. Maar is het dit niet? M. wilde het publiceeren (of uitstallen) als het portret van Havelaar en er een ander portr. bij doen als Sjaalman.

Dank en met vr. groeten, uw

EduP.

Bezit u misschien Een Huwelijk in Indië van Mina Kruseman? Dat zou ik event. graag lezen. Of de memoires?4532

4531Zie Vw 4, p. 665, nr. 2.
4532Mina Kruseman (1839-1922), schrijfster, actrice (speelde koningin Louise in de eerste opvoeringen van Multatuli's Vorstenschool) en feministe, publiceerde o.a. Een huwelijk in Indië. Den Haag 1873; en Mijn leven. Dordrecht 1877. 3 dln.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie