E. du Perron
aan
J. Greshoff

Parijs,4068 13 februari 1936

Parijs, Donderdag.

Beste Jan,

Gisteren was ik zóó overstroomd door proeven en tengevolge daarvan zoo abruti dat ik niet uit Auteuil wegkon. Wel verzond ik een dik deel ingeb. Forum, in de hoop dat je dat nog voor je afreis gewordt.

Vanmorgen het hotel gezien. Het is een wat ‘landelijk’ soort, maar heel geschikt. Je krijgt 2 kamers met een deur ertusschen, elk met 1 bed - deze gaan door voor kamers met 2 bedden en kosten 30 frs. stuk; verder 2 kamers (gewoon) elk met 1 bed voor 20 frs. De heele boel kost je dus precies 100 frs., waarvan ik 20 in acompte gegeven heb. Men zal zorgen dat je zooveel mogelijk kamers krijgt niet aan de straatkant.

Het hotel staat pal tegenover Flore, van waaruit ik je nu schrijf, aan de overkant van de boulevard.

Nu nog wat; aangezien Bep jullie in lang niet gezien heeft - zou het niet gezelliger zijn voor het samenzijn als we niet in een heele troep rondliepen als de vorige keer? Jullie komen om 6 uur aan, ga dan samen wat eten en laat ons dan afspreken dat we elkaar om 8 uur ontmoeten (tusschen 8 en half 9) in de Deux Magots. D.w.z. jij, Atie en Nini bv., en wij beiden. We kunnen dan rustig een 1½ uur samen zijn, ook als je vroeg naar bed wilt.

Et v'là. Als ik niets meer van je hoor, houd ik het hierop.

Hart. groeten en nogmaals dank voor logies etc.,

je E.

Een volgende keer weet ik nog wel een aardiger hotel voor je, van dit soort en wschl. goedkooper, in de rue de Verneuil, ook hier vlakbij (bij de rue des Saints-Pères), Hôtel du Pavillon genaamd.

4068Briefpapier van Café de Flore te Parijs.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie