E. du Perron
aan
A.A.M. Stols

Parijs, 17 mei 1934

Parijs, 15 Mei.

Beste Sander,

Heb je mijn briefkaart uit Grenoble ontvangen? Vanmorgen kreeg ik een ongemeen keurig ingepakt ex. van De Tijdstroom van je, waarin ik een artikel vermocht te ontdekken over Nutt. Verzet. Het deed mij plezier weer eens iets over me te lezen dat niet 100% vijandig is, al heb ik me aan die vijandigheden van de Polderlandsche weldenkenden langzamerhand wel gewend. Moet je het tijdschrift terug hebben?

Ik vroeg 's Gravesande om je mijn 2 stukken over het Stendhal-museum in Grenoble te zenden. Het is natuurlijk krantenwerk, en terecht ongeteekend, maar misschien vind je het toch wel aardig voor het een of andere detail, of bijwijze van rapport.

Wil je me nog 1 geb. ex. sturen van Mikrochaos? - Een paar dagen geleden had ik hier een grappige belevenis: in een Fransche boekwinkel, hier vlakbij, vroeg mij de verkoopster waar zij mijn gedichten moest bestellen; zij had nl. een Hollandsche schilderes tot klant die dat boekje hebben wou voor een groot lezer van mij in Spanje! Het klonk allergekst, maar ik heb je adres opgegeven; is de bestelling gevolgd? De Holl. juffrouw heet Jo Boer, de Spaansche lezer is nog geheim gebleven tot dusver. - Dit ex., dat ik je nu vraag, heeft daar niets mee te maken.

Kan je voor mij tegen reductie krijgen: die Itinéraire van Stendhal door Martineau? Zoo ja, graag!

Hoe gaat het verder, en hoe is het in het land van den Duce verloopen? Zag Hennie er al flink romeinsch uit? En heeft de Duce je in zijn bronzen armen gedrukt? Laat eens iets hooren.

Ik ben kiplekker dat ik mijn vertaling af heb, en ga nu weer aan mijn boek schrijven. En de warmte is mij ook zéér aangenaam!

Hartelijke groeten van je

E.

Vergeet je Mikrochaos niet?

Wordt er nog wel eens een boekje van me verkocht bij jou? Maak over een tijdje - al was het voor de grap - weer eens een ‘verrekening’!

Hierbij nog een photo van het landhuis van Stendhal bij Claix (Furonières), een uur met de tram buiten Grenoble. Ons pension was een 100 M. daarvandaan; buitengewoon goedkoop en charmant ouderwetsch, de menschen alleraardigst, het landschap eromheen eenvoudigweg verrukkelijk. Moet je er niet eens heen? Ik sluit een kaart hierbij in - heb overigens nog geen aandeelen of zoo, het is puur enthousiasme! Ik zou er Menno ook heen sturen. Het huis is zelf even aardig en vol sfeer als dat van Stendhal, dat nu aan een generaal behoort.

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie