E. du Perron
aan
J. Greshoff

Voorburg, 21 december 1933

Voorburg, 21 Dec.

Beste Jan,

Veilig hier beland en ik maak mij nu op om een baan te veroveren. Wie weet, wie weet?

Bep denkt er hard over om De Gids te verlaten, nu Van Duinkerken in de redactie zit. Als ik iets vind, doet zij het zeker.

Hier thuis is alles rustig. De oude heer een beetje gedrukt, maar als altijd heel aardig. Ik kreeg van hem voor mijn verjaardag de Letters of Byron, waarvan het mij alleen spijt dat ik ze niet direct verslinden kan. Er staan vele fraaie portretten in.

Vie en Danny Bolle zie ik morgen, Menno vanmiddag. Hij verhuist vandaag naar Den Haag, waarbij wij hem een beetje gaan helpen. Verder eten wij Zaterdag met ‘Hein’, die tegen Bep weer de vriendelijkheid zelf was. Wij zijn beiden dol op hem.

Wil je de zwangerschap van Bob's gade, die ik je argeloos verried, geheim houden (niet met de Nijkerks erover spreken bv!) en ook niet erover spreken met Bep? Dit geldt ook voor Atie. Ik merkte gisteravond nl. dat het zelfs hier thuis ongeveer een geheim is! Christa is erg ‘delicaat’ op dit punt en zou willen geloven dat Bep en ik zelf er niets van weten, en het zal nog wel een maand of 5 duren voor het onloochenbare bewijsje er is. Dus sssst, sssst, ssst, vergeet een paar maanden wat ik gebabbeld heb!

Nogmaals dank voor alle goede zorgen.

Verder nog geen nieuws. Ik kijk de blzn. van Ducroo na, omdat ik weer een heel pak aan Menno en aan Van Kampen geven wil. Ik denk dat ik Querido en Van K. na Kerstmis zie.

Veel hartelijks van je

E.

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie