E. du Perron
aan
J. Greshoff

Bellevue, 17 mei 1933

Bellevue, Woensdag.

Beste Jan,

Ik zend je gelijk hiermee een portret van Malraux, voor een artikel dat je misschien over La Cond. Humaine schrijven gaat in D.G.W.2719 Doe je dat niet, omdat je het bv. al doet in Het Vaderland (?) zeg me dat dan, misschien wil Menno het dan doen, of een ander. Dit portret is als illustratie bedoeld; als je het geplaatst hebt, kan je het wel houden - anders had ik het wel graag terug voor Menno bv.

Ik zond ook een portret aan J.v.N., die er mij om vroeg - vandaar dat ik er meteen een voor jou meepakte, maar ze zijn nogal duur en worden door de N.R.F. betaald, maar daarom moeten ze ook worden ‘verantwoord’. Anders moet Malraux of ik ze betalen.

Dit in haast. T.V. komt Vrijdag hier, godddank.

Veel plezier bij de Kutters.

Hart. je

E.

Beste Jan,

Mag ik je nog eens vragen om dat papier met hoofd Groot-Nederland? Misschien heb je vast één velletje voor me om een boek voor de eerstvolgende kroniek aan te vragen? En dan: wanneer komt die eerstvolgende kroniek? De laatste2720 had er 1 April in moeten staan, maar kwam door vertraging pas 1 Mei. Komt nu de volgende regelmatig op 1 Juli, of schuift het voorgoed op en wordt het 1 Augustus? Vraag me niet met welk merk lucifers ik deze hanepooten schrijf, en incasseer mijn beste wenschen voor jullie vacantie.

Veel groeten voor Aty en jou,

Bep.

2719In DGW 32 (1933) 379 (juli), p. 117-120, zou een vertaalde bespreking van Ilja Ehrenburg, uit de Literatumaja Gazetta, opgenomen worden.
2720In GN 31 (1933) 5 (mei), p. 466-472. Daarop verscheen een kroniek ‘Buitenlandsche literatuur’ in GN 31 (1933) 8 (augustus), p. 172-178.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie