E. du Perron
aan
H. Marsman

Bellevue, 15 april 1933

Bellevue, Zaterdag.

Beste Henny,

Gelijk hiermee zend ik je de 2 eerste hfdstn2674 terug. Ik las ze zooeven: het 1e is wat ‘traditioneel’ (die verhouding tusschen heer en bediende, die ‘aardige’ belangstelling van Antoine voor Charles' werk!), het 2e vind ik - op één zin na, die ik aanstreepte - heel goed.

Zend mij het gesprek van Charles met Rutgers, en streep aan wat je er later hebt ingelascht. Dan zal ik òf dat eruit gooien voor Forum, òf het bekorten zooals het mij het beste lijkt.

Met de rest wil ik je wel helpen, maar zend mij daarvoor een getypte copy of nog liever een drukproef. Ik heb erg veel te doen op het oogenblik, en Ducroo vlot al een paar dagen niet. Te gecompliceerd om je hier uit te leggen, te vervelend ook.

Ik laat het voor vandaag hier maar bij. Die ‘soul image’-historie zal ik je ook liever een andere keer uitleggen; als je het niet direct begrijpt, komt er een hoop poespas bij te pas.

Dag! Hart. groeten ook aan Rien

van je E.

Jany komt tegen den 20en in deze streken, op doortocht naar Ascona.

P.S. Menno irriteert je, maar jij hem ook, al is het over-en-weer alleen op een denk-plan. Jouw onbegrijpen van Dumay vindt hij natuurlijk ook vervelend (al zou hij zeggen van niet). Je miskent dat boek trouwens gruwelijk!

2674Van De dood van Angèle Degroux: ‘Hotel Legrand’ en ‘De geest zweeft over de wateren...’.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie