E. du Perron
aan
A.A.M. Stols

Bellevue, 15 december 1932

Bellevue, Donderdag.

Beste Sander,

Dank voor je brief. Ik ga met alles accoord.

Er hoeven voor mij geen exx. van de oranje-boekjes te worden behouden. Wil jij er voor jezelf een stuk of 10 (van elk) aanhouden voor later, dan vind ik dat best. Zou je mij daarvoor in ruil dan 5 exx. van Voor kleine Parochie en van Vriend of Vijand willen zenden? (5 van elk). Ik zou ze ook wel van je willen koopen, maar ik heb geen geld.

Stuur ze me in ieder geval. Mocht het blijken dat ik in Januari nog geld over heb (van de Pouchkine en van Een Voorb.), trek de prijs ervoor dan daarvan nog af; anders beschouwen we ze maar als geruild tegen de exx. P. tot Afst., Bij Gebrek en N. Verzet, die je met de hoop op een lateren bibliophiel aanhoudt. Goed?

Honorarium over de ‘Standpunten en Getuigenissen’ krijg ik dus weer als de drukkosten gedekt zijn. Ik vind dat een uitstekend idee van je, al reken ik wschl. nòg ironischer dan jij op die ‘latere beroemdheid’, die dit resultaat bereiken moet.

Je zou de 3 ‘Standp. & Getuigenissen’ van mij - een aantal ervan, tenminste - kunnen laten inbinden: de 3 dln in 1 band, en voor iets goedkooper verkoopen. Noem ze dan, met een nieuw titelblad voorin: Cahiers van een Lezer. - Vroeger had jijzelf dat idee; misschien is het niet slecht.

Dank voor de kwitantie van Boosten & Stols, en voor de drukproeven, die alweer teruggingen. Moge de rest spoedig volgen. En is er wel een inhoud voor? of moet ik die nog maken?

Vanmorgen kwam apart nog een omslag voor Les Chimères, waarvoor ook veel dank. Mijn stuk over je Poe komt wschl. nog deze maand uit, ik kreeg er tenminste proef van. Ik hoop dat het je genoegen doet; ik heb daarvoor wel mijn best gedaan.

Met hartelijke groeten, je

E.

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie