E. du Perron
aan
J. Greshoff

Bellevue, 22 november 1932

24 Avenue du 11 nov.

22 - XI - '32

Beste Jan,

Aangezien ik voorop sta in de opdracht van Mirliton, mag ìk je ervoor bedanken. Bovendien kwam het boek me juist troosten in de dagen toen ik eenzaam en Eddy-loos was. Ik ben dus dankbaar voor alle twee: voor mijn partje van de opdracht en voor het plezier dat de bundel (die er alleraardigst uitziet, vind ik met mijn overigens volkomen leek-achtige smaak) me gaf. Ik heb er met genoegen veel ouds van je in gevonden dat ik nog niet kende, en de Najaars-opruiming (en b.v. ook Harold Loyd) met instemming teruggevonden. Van de twee Gistoux verzen (eigenlijk drie) ben ik absoluut gecharmeerd, ten eerste om de gedichten zelf, en ten tweede om de zomerstemming daarin vervat.

Wij hebben vandaag bij de van Schendels een ochtendkoffietje gedronken, en vonden het erg gezellig. Donderdag ga ik onder de ervaren leiding van mevr. vSch. naar de markt. Wat wil je... ieder stuivertje op de andijvie uitgespaard is er een.

Wij hebben net je adres opgegeven aan een vriend (Jean Delmas) die juist directeur is geworden van een tijdschrift, Art et Métiers Graphiques, dat 6 × per jaar (geloof ik) verschijnt in speciaalnummers (bv. caricatuur, photographie etc.), luxeéditie. Hij vroeg ons adressen van hollandsche critici, en ik denk dat hij er je een nummer van zal willen sturen. Hij vroeg ook of er soortgelijke tijdschriften in Holland bestonden; weet jij er soms? Je bent zoo op de hoogte. Ik dacht aan Wendingen en het V.A.N.K.jaarboek.

Ik wilde wel dat ik mèt Eddy een kopje thee bij jullie gedronken had van de week. Veel hartelijke groeten voor jullie beiden,

Bep.

BJ. - Wat zal ik aan de regelen mijner egade toevoegen dan dat ik behouden bij haar teruggekeerd ben? Het boekje zag er ook op gewoner papier (on-Japansch) keurig uit; ik schrijf er je nader over. Vrijdag ga ik met Arthur lunchen bij de Van Loons, Voorbeitels en andere Poloniussen.2424 Van Pannekoek vandaag een brief; ik heb nu zelf gesolliciteerd bij Schild. Van Kampen wil Coster exploiteeren; leuk dat hij daar blijkbaar niet te ‘fatsoenlijk’ voor is.

Later meer; schrijf gauw. Veel hartelijks van je

E.

2424In Parijs werkende Nederlandse journalisten.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie