E. du Perron
aan
A.A.M. Stols

Bellevue, 10 november 1932

Bellevue, Donderdag 10 Nov.

Beste Sander,

Sinds mijn laatste briefkaart is er van allerlei van je gekomen: een pak boeken, waarvoor veel dank, en de copie van N. Verzet. Natuurlijk kan ik best wachten tot volgend jaar; dat zou ik in ieder geval hebben gedaan. Jan schreef mij ook over Van Kampen; ik ben benieuwd te zien wat het wordt.

Vanmorgen je brief over Querido. Wat Querido erin kan vinden tegen jou, als ik Boender recommandeer, begrijp ik niet; maar enfin, zóó belangrijk is dat stukje niet. Maar ik schreef het al en zond het zelfs al weg (het was voor Panopticum bestemd), ik schrijf dus vandaag aan Menno om het terug te vragen. Ik stel je nu voor dat jij aan je vader dat ex. vraagt en het van mijn rekening laat schrappen; jou kost het geen fl.3.- terwijl het mij fl.6.- zou schelen (met de fl.3.- die ik ervoor gekregen zou hebben, en de fl.3.- die ik ervoor zou moeten betalen.) Ik zou in andere omstandigheden op zooiets niet letten, maar ik weet al niet hoe ik mijn rekening bij Mayer betalen zal en dat geld voor Boosten en Stols is me ook een gevoelige ader-lating geweest deze maand. Kan het niet, tant pis; maar probeer het.

Levet zal ik overtypen en je terugzenden.* Het zou aardiger zijn geweest als jij dat typwerk gedaan hadt, maar enfin.

Beste groeten. Je

E.

- Dank voor het laten zetten van die 2 hoofdstukken. Maar achteraf beschouwd, laat Lenin toch maar vervallen, en alleen Vera Figner zetten. Wanneer krijg ik proeven?

*Ik heb het nog niet, maar het zal wel komen.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie