E. du Perron
aan
V.E. van Vriesland

Brussel, 24 december 1931

Brussel, 24 Dec. '31.

 

Beste Vic,

Hoe bevalt je je nieuwe positie?2048 - Ik zit wéér in een Brusselsche hotelkamer, maar ditmaal een betere, en het is ook eigenlijk geen hotel, maar een pension. Hoe lang ik er blijf, weet ik niet. Ik weet niets meer van mijn eigen plannen, nog altijd niet. Ik wou dat ik, als jij, ergens een ‘basis’ had, in afwachting van de komende krach en verdere rotzooi, waar iedereen mee dreigt.

Greshoff vroeg me of jij hem niet aan werk kon helpen, d.w.z. artikelen. Hij wil schrijven over wat je maar wilt en in de puurste N.R.C.-toon, zegt hij, zakelijk, zonder een greintje polemiek. Ik breng je de boodschap over. Mòcht je iets voor hem hebben, zijn adres is: Bould Aug. Reyers, Schaerbeek-Brussel. No 130.

Wat doe je in Rotterdam, behalve op de krant zitten? Zag je Menno reeds? Kom je daar aan huis? Geef je hèm nu eens een vers voor Forum, nu ik het nooit van je kreeg? Wanneer krijg ik drukproeven van Godius?

Ik wensch je nogmaals en van harte het beste met je nieuwe werkkring. Als je de eerste beroerdigheid dóór bent, is het misschien toch het beste voor je - ook dat je van het gekwijl van ‘de Kring’ afbent. Ik hoop je in Rotterdam te ontmoeten, zoodra ik er weer ben.

Met een hartelijke hand, steeds je

Eddy

Schrijf maar naar Gistoux, dat is nog het veiligst.

2048Sinds eind december 1931 was Van Vriesland letterkundig redakteur van de NRC.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie