E. du Perron
aan
F.E.A. Batten

Gistoux, 24 augustus 1931

Gistoux, 24 août 1931.

Beste Freddy,

Dank voor de nieuwe reprod. van Kloos, die inderdaad oneindig beter is. Wind je niet te voortdurend op bij Een Voorbereiding het is zooveel inspanning heusch niet waard. - Ik schreef 160 blzn. over Dirk Coster en ben tot mijn conclusie geraakt: nog een blz. of 10, en de man is ‘afgewerkt’. - Als ik in Den Haag ben, logeer ik wschl. in Voorburg, ik zal zien het zoo in te pikken dat ik eens bij je kom eten, maar het komt misschien niet uit, gegeven mijn schaarsche tijd; in dat geval moeten we maar een rendez-vous ergens in een café verzinnen. - Hampton Court ken ik door-en-door; het is een alleraardigste jeugdroman van het goede (niet-bête) soort; het doet in menig opzicht denken aan Een voorbereiding, maar het is beter, meer in één trek ook geschreven en vanuit een meer gerijpte geest (op het oogenblik van de ‘creatie’).

Tot nader. Zend me nu maar spoedig Van en over alles en iedereen, maar niet meer dan één deeltje tegelijk, en liefst in de goede volgorde. Dank vooruit en beste groeten.

Je EdP.

Wanneer komt Annie hier? Ik dacht dat ze tegen de verjaardag van mijn moeder zou komen? Die is over 3 dagen! (28 Aug n.l.)

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie