E. du Perron
aan
C. van Wessem

Gistoux, 7 juli 1931

Gistoux, Dinsdag.

Beste Constant,

Mijn moeder is van oververmoeienis wat gaan sukkelen; daar Annie Batten hier niet blijven kon, maar naar Weenen moest, kon ik niet naar Brussel terug; andere ‘omstandigheden’ hebben trouwens gemaakt, dat ik al mijn boeken hierheen overgebracht heb, en zeker tot eind Augustus hier denk te blijven.

Het spijt me dat ik jullie niet kon afhalen, voorloopig is het beter dat we geen logés hebben. Tegen halfJuli komt Menno een paar dagen, maar dan zal de chatelaine wel weer zijn opgeknapt; trouwens, nu al gaat het beter.

Ik laat het hierbij, hebbende nog steeds absoluut geen schrijflust. L'envie épistolaire est comme l'envie de foutre; on ne l'a pas toujours.1890

De reorganisatie van de V.Bl. lijkt mij meer en meer een vervelende, dreinerige historie. Daarover dus ook liever niet. - Overigens geen nieuws.

Met beste groeten, mede aan je vrouw,

je E

Heeft het vuur van de Balineesche apsara's het Holl. paviljoen afgebrand?1891

1890Wschl. een (gewijzigd?) citaat, waarvan de herkomst niet kon worden achterhaald.
1891Het Nederlandse Paviljoen op de Internationale Tentoonstelling 1931 in het Bois de Vincennes te Parijs werd op 28 juni 1931 in een kwartier volledig door brand verwoest, waarbij de gehele, zeer waardevolle, inhoud verloren ging. Naast het paviljoen bevond zich het zgn. Balinese dorp, waarin een groep Balinese dansers was gehuisvest, die tijdens de tentoonstelling optrad.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie