E. du Perron
aan
J. Greshoff

Gistoux, 8 mei 1931

8 Mei, Gistoux.

Beste Jan,

Dank - ook aan Mile Angèle - voor de overgetypte brief. Heb je voor de prâlines gezorgd?

Bouws vraagt zijn exx. op Hollandsch, voor zoover aanwezig, van de serie (St. en Get.)1766 Laat hem dus voor rekening, 1 ex. Kort Geding zenden en 1 ex. Voor kleine Parochie. Als de prijs nog niet bepaald is, laat hem de factuur dan nasturen, bijv. gelijktijdig met het ex. op Holl. van Domineesland.

Hij snakt naar deze lectuur!

Is Sander nog steeds niet terug?

Waarom kom je niet een paar dagen hier? Het is hier heerlijk rustig, en ook het weer is streelend-zacht. We zullen je verzorgen, en je kunt op een lange stoel blijven liggen in den tuin, zooveel je wilt. Telephoneer dat je komt, en neem de verzen mee.

Tot ziens.

Je E

Ik schreef vanmorgen een stukje, op verzoek van Menno, over Rhum van Cendrars, voor het Cr. Bulletin. De kwestie is dat Menno zelf beloofde het te zullen bespreken en er maar niet toe kon komen, omdat hij eig. niet wist wàt erover te zeggen. Een volgende keer schrijft hij voor mij misschien een stukje in D.G.W. over... over Coster misschien wel! Hij had gedacht dat ik wèrkelijk een ‘essay’ over dien vent zou schrijven, wat toch lichtelijk naïef is, vind ik.

1766Standpunten en getuigenissen, reeks kritisch en essayistisch proza van Stols.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie