J. Greshoff
aan
E. du Perron

Schaerbeek, 15 april 1935

Maandag

Beste Eddy,

Ik begin aan 14 Dromen en Notarissen. Het geheel vormt een opwindende lectuur. Het is nog zeker 10x zoo goed als ik dacht dat het zijn zou. En dan de publicatie van fragmenten heeft geen goede indruk gegeven. Alles hangt samen en moet samen gelezen worden. Wie is Préfailles ?? Dit heerlijke boek heeft mij een beetje uit mijn financieele malerij gebracht. Ik begin werkelijk als een oude man te radoteeren: alles draait in mijn hoofd om v/d Kuil heen. Het gevoel voor de 2e maal verneukt te zijn door ZEd!, het gevoel überhaupt als oud vuil behandeld te worden, het gevoel van al dat werk voor niets gedaan te hebben, alles klutst zich door elkaar. Daarbij geldzorg (ik zat met v Rantw. op mijn nek) en heb bijna 1000 gld te vorderen. Ik zei (om v.d.K. op tijd te kunnen bedienen!) de ander àf. lost: 300 gld en een vertaling v.d. W.B. lost 400 = 700 gld.

Ik ben nu murw genoeg om je stukken over erfenisregeling en [nulpercenten] op hun juiste waarde te schatten!

Slau heeft al van Aug. af geen cent van v.d. Kuil gezien! Wat doet ZEd. 209 Binnenweg HEEMSTEDE (Haarlem). Ik dacht hem in Bergen. Ik moet er eens uìt, anders wordt ik dol. Maar ik kan niet (nl. in verband met het weekblad) vóór Vrijdag as. en zou dan Dinsdag daarop weer terug moeten zijn, m.h. o. op de opening van de wereldtentoonstelling. Ik kan niet weg voor ong. half mei.

Zend de vellen Ducroo aub na inzage weer dadelijk terug.

Pannekoek weet zeker, dat hij die brief, welke ik je uit den Haag schreef op papier v/h rest. Dijers (pa van Lien D.) zelf aan het [onleesbaar] gebusd heeft

Tot spoedig bericht

Veel liefs voor dr. moeder en zoon.

een stevige hand van

van geheel je Jan

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie