E. du Perron
aan
J. van Nijlen

Bellevue, 28 april 1933

Bellevue, Vrijdagavond.

Beste Jan,

Zou je me een groot plezier willen doen? Je hebt zulke mooie etiketjes gemaakt voor je boeken - met geel en rood papier; zou je er een paar voor mij willen maken?7322 Het hoeft niet erg mooi! wel had ik graag dat je de kleuren varieerde. Ik had graag:*7323illustratie

Zou je die 8 etiketjes voor me willen maken? Als geen Chineesche inkt hebt, neem dan gewone inkt, dat is ook best. Je kunt ze gewoon in een brief sluiten. Neem als hoogte: ➝

Veel dank! Ik schrijf je spoedig
nader. Hart. groeten van je

E.

Als je het vervelend vindt, zend me dan alleen een paar stukjes van dat mooie glanzende papier. Ik zocht het hier, maar kon het niet krijgen; wel gekleurd papier, maar leelijk en dof.

Als je het zonder moeite doet - het hoeft heelemaal niet mooi! - dan waag ik het erop je over een tijdje nog een ‘bestelling’ te doen!

Veel dank vooruit, zoowel voor papier als voor de kant-en-klare etiketten.

Als je hier bent, moet je werkelijk Maurits lezen. Je hoeft je niet te haasten, je krijgt ze naar Brussel mee als je wilt. Ik schrijf je in haast.

7322DP schreef Van Nijlen op 30 april (zie Brieven IV, p. 144), dat deze geen etiketten hoefde te maken en dat het papier alleen voldoende was.
*deze breedtes onderaan zijn de juiste; je kunt de titel verdeelen zooals je wilt.
7323Tekst van DP verkleind.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie