E. du Perron
aan
F.E.A. Batten

Amsterdam, 1 oktober 1939

Amsterdam, Zondag.

B.F. - Ik heb Arthur van Rantwijk gevraagd mij een ex. Gr. Ned. te sturen met de stukken over Daum erin, en hem jouw adres opgegeven. Als dat ex. komt, wil je het dan voor jezelf nemen, in ruil voor het ex. dat je me meegaf? Anders reclameeren: hij heeft een telefoon.

Ik ga morgen een visum vragen voor Parijs. Zoodra ik dat heb, ga ik nr Brussel en vandaar door nr Parijs. Terug nr Bergen; daarna wschl. Den Haag.

Wil je me schrijven waar het Journal v. Gide ophoudt in het 14e deel v.d. OEuvr. Compl. die je hebt en waar het begint in het 15e deel? - Dank. (De datum en eerste woorden.)

Is mijn interview nog verschenen6218 en zoo ja, heeft Ad. die 8 exx. misschien nr jou gestuurd? Zoo ja, wil je ze me doorsturen? Ook graag de nrs. van Krit. en Opb. die ik nog verwacht, maar houd daar 1 ex. uit voor jezelf

Groeten aan je moeder en voor jezelf.

E.

6218‘E. du Perron terug in Nederland’. In: Het vaderland van 1 oktober 1939 (ocht.); opgenomen in G.H. 's-Gravesande, E. du Perron, herinneringen en bescheiden, 's-Gravenhage 1947, p. 141-149, alwaar Inlander in Indonesiër is verbeterd.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie