E. du Perron
aan
H. Mayer

Parijs, 29 juli 1936

Parijs, 29 Juli.

B.H. - Ik heb het bitter betreurd dat je mij dan maar niet jouw ex. van Lord Arthur hebt afgestaan. Die 2 boekjes zijn schandalig duur voor wat ze zijn - zoowel papier als druk zijn tegenw. zeer matig! Hoe durft die schoft van een Methuen er fl. 2,50 voor te vragen, en waarom bestaan er idioten (als ik) om hem het ervoor te geven? Enfm... - Dank voor Burchhardt en Rohde.4318

Nu moet je mij nog een engelsche uitgave van Tolstoï bezorgen, want ik geef het op om hem in slechte en slechtgedrukte fransche vertalingen te zoeken. Er zijn bij Heineman zeer goede vertalingen van Constance Garnett, nl. War and Peace (7/6), Anna Karenin (7/6) en The Death of Ivan Ilitch and other stories (6/ of 6/6). Wil je mij deze 3 alvast bezorgen? Maar dan zou ik ook graag van je hooren welke andere vertalingen er bestaan (in goede uitgaaf), nl. van De Kozakken, Hadji Moerad, Kaukasische Verhalen, Jeugd, enz. Ik wil een ongeveer complete Tolstoï meenemen naar Indië. Graag dit alles zoo spoedig mogelijk en dank vooruit.

We komen wschl. half Augustus in Holland. Hartelijke groeten van je

E.

4318Mogelijk E. Rohde, Psyche, Seelenkult und Unsterblichkeitsglaube der Griechen. Freiburg etc. 1890-1894. 2 dln. Erwin Rohde (1845-1898), Duits classicus.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie