E. du Perron
aan
H. Mayer

Parijs, 2 februari 1936

Parijs, Zondag.

Beste Henri,

Vergis ik me of heb je bij Chénier's Poésies erbij gekrabbeld: ‘van 40 cent’? Dat zou al erg goedkoop zijn! Maar hoe dan ook, stuur me dat deel: voor zoo weinig mogelijk, de prijs laat ik aan jou over.

Ik krijg van Van Lier een atlas van Luckenbach,4060 en ik hèb hier dat duitsche (nieuwe) boek van Thassilio von Scheffer. Dus: wat heb je voor goedkoop duitsch boek over grieksche beelden? Als het iets anders is en werkelijk goedkoop wil ik het toch wel hebben. Geef me dus even op wat het is en hoeveel het kost.

Ik schreef F.B. omdat ik eig. gewoon een soort schoolatlas noodig had.

En het mythologisch handwoordenboek? Wat is het goedkoopste dat je me kan bezorgen? Kan je niet een 2e hands-ex. voor me vinden van fl. 1.50 bv.

Hartelijke groeten van je

E.

Mijn schoonzuster is over met haar dochter en de verloofde van haar zoon, zoodat we het griezelig druk hebben met sight-seeing, een van de vermoeiendste aardigheden die er bestaan, als je er zelf niet zóó'n aardigheid meer in hebt... - Dit dus in haast.

4060Hoogstwaarschijnlijk bedoelt DP Hermann Luckenbach, Kunst und Geschichte, Gesamtausgabe vom Altertum bis zur Gegenwart. Mit 14 farbigen Tafeln und 636 Abbildungen. München etc. 1926.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie