E. du Perron
aan
J. Greshoff

Parijs, 14 oktober 1935

Parijs, Maandag.

Beste Jan,

Dank voor je brief. Het boek is er nog niet, maar zal wel spoedig komen.

De tweede reeks blocnotes is polemischer dan de eerste. Eig. jammer, maar ik wou nog wat ‘afdoen’ voor het schip zonk...

Coenen is fraai! Ik hoop dat je hem stevig bij zijn jasje houdt, en dat de uitgevers hem ook zullen verplichten. Het wijf de Canter heeft natuurlijk nattigheid gevoeld, en oom Frans zelf zal bij nader overwegen ook gedacht hebben dat zelfs Vestdijk... Als het met Gr. Nederland niet lukt zijn we op tijdschriftgebied foutu.

Het boek van Guilloux is uitstekend: ik lees het nu in proef. Ik zal zien een ex. voor je te bemachtigen (op goed papier). Het is hier dubbel noodig, want de druk is allesbehalve prettig.

Gino is in Parijs terug. Schrijf hem zelf: 6, rue Corot, dat zal hem plezier doen.

Wat bedoel je met de ‘opmerkingen van mijn vriend uit de sigarenwinkel’? Van Duinkerken over het een of ander?3887 Ik las niets, althans dezer dagen. Laat me dus weten wat je bedoelt of zend me het moois als je het bezit.

Mijn vrouw Bep is voor 3 dagen naar het vaderland. Vanmorgen vertrokken, komt Woensdagnacht terug. Verder geen nieuws.

Hartelijk je

E.

Ik hoop dat het gesukkel spoedig gedaan zal zijn en dat je ‘paraat’ hier komt tegen de 25e.

3887In De tijd van 10 oktober 1935 (av.) was een ongesigneerd stuk van de hand van Anton van Duinkerken opgenomen onder de titel ‘“Forum” gaat verdwijnen, Welkom afscheid’.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie