E. du Perron
aan
H. Marsman

Parijs, 18 juli 1935

Parijs, 18 Juli.

Beste Henny,

Menno schrijft dat er een nieuw offensief ondernomen wordt tegen de roomsche jongens. Dus afwachten. Greshoff zal ik met je mededeeling troosten.

Last heb ik een briefje van 3 regels geschreven.3818 Ik zal hem wel mondeling vertellen wat je van hem denkt (als hij mij hier opzoekt ‘op doorreis naar Abessinië’). Het is een cascanadeverkooper, en zijn briefje is teekenend, inderdaad. Maar als je hem mijn ‘nieuwe vriend’ noemt ben je optimistisch; en de goeie dunk van zichzelf heeft hij zich gevormd zonder hulp van mij, voor zoover ik na kan gaan.

Moet ik je het verhaal van Helman ook naar Lossen sturen?3819 Graag even antwoord hierover. De verhalen van Van Wessem en Van Schaïk verzend ik vandaag.

Stort zal ik schrijven zoodra ik zijn Idealen en Ironieën gelezen heb. Ik wacht nog op het boek.

Wschl. gaan we in Augustus even weg - naar de Morvan, en ik misschien ook nog even naar Aix-en-Provence. Maar niet vóór ± 7 Augustus. Ik schrijf je dat wel.

Alain maakt het best. Ik ben niet sterk in het beschrijven van kinderen; het zou een ‘kunstwerk’ moeten worden voor ik dat met de noodige zorg zou kunnen probeeren! Hij grijnst met wijdopen muil als hij voor een spiegel wordt gezet; niet ééns, maar keer op keer. Verder heeft hij wat last van de warmte en gaat dan te keer, maar over het algemeen is het nogal een zoet beestje.

Geniet allebei flink van de vacantie!

Hartelijke groeten onder ons vieren.

Je E.

Wanneer moet dat boek van ons eigenlijk verschijnen? Over Eva Raedt beslis jij. Heb je Brulez? Zal ik de Pillecijn dat verhaal vragen tot die blzij? Lees je het 1e verhaal uit IJzeren Vlinders nog, en zend je mij die Elzevieren met dat andere verhaal v. Blijstra? Roelants zal ik nog eens vragen; hij zou in deze vacantie wat maken. Bep en Menno hebben nog niet heelemaal neen gezegd om iets te probeeren, maar reken daar maar niet op. Otten en Leroux blijven onzeker.

Dit lijstje is - met V.G. Stort - alles wat ons nog te doen valt, meen ik; dus bestudeer het!

Wil je toch niet even die Verdwenen Soldaat van Helman in Forum lezen, die ik beter vind dat dit propaganda-verhaal? Als je dan nog hièrop gesteld bent, wasch ik mijn handen in onschuld. Voor mij is het dan het slechtste (= goedkoopste) verhaal uit den bundel, maar één moet dat zijn, dus waarom niet dit?

3818Dit briefje is niet teruggevonden.
3819Marsman en zijn vrouw brachten enige weken door in een zomerhuisje vlak over de Duitse grens bij Losser (Ov.).
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie