E. du Perron
aan
H. Marsman

Parijs, 19 juni 1935

Parijs, Woensdag.

Beste Henny,

Véél dank voor je kritiek - die mij werkelijk goed deed na het algemeene geuyldert - en voor het stukje uit de brief van Van Leeuwen. Ik heb de handen vol, daarom dit vlug. Menno en Jan komen morgen. Dekker heeft ongelijk als hij denkt dat het alléén maar Komintern zal zijn: alle Engelschen, op John Strachey na, zijn ± anti-communistisch.

De stukken stuur ik je terug als ik mijn ‘open brief’ af heb (ik zal probeeren die vanavond te maken, anders morgen vroeg).

Lorre van Dekker3771 vind ik ook niet ‘je’, maar vooruit maar. (Blijstra heeft zulke verhalen beter geschreven.) Met Dekker, Last en Doolaard moeten onze concessies nu maar zijn gedaan. Pillecijn zonder dat nahangen vind ik beter dan een heeleboel anderen. Ik schreef Roelants, misschien wijst hij nog op andere Vlamingen. Anders is De P. best, ook omdat er niet te weinig Vlam. in moeten staan. Maar Gilliams, Brulez, Zielens moeten we nog ‘probeeren’.

Misschien bezorgt Jan me die 2 boeken van Stort. Ik zou ze graag spoedig hebben. Ik zal àlles dan herlezen.

Ik zal mijn ‘open brief’ misschien toch wat minder fel schrijven, om hem des te raker te laten zijn. Verder ook met het oog op Duyvendak en zoo.

Vraag Greshoff ook nog om Scheherazade van Brulez. Beb Vuyk wil ik liever niet; het viel mij niets mee toen ik het in Spa herlas.

Later meer. Hartelijk je

E.

3771Bedoeld is ‘De papegaai’.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie