E. du Perron
aan
J. Greshoff

Parijs, 7 oktober 1934

Zondag.

B.J. Dit komt er nog bij: zou je een trekkingslijst van de loterij van de Tentoonstelling die 9 October plaats heeft willen zenden aan den heer D. Simons, Ruysdaelstraat 8811, Amsterdam-Zuid. Dit is een oom van Bep. Die lijsten kan je aan het postkantoor krijgen, ik geloof ongeveer aan ieder loket; ook in ieder bijkantoor. Dank voor de moeite en wil je ons opgeven hoeveel het gekost heeft?

Endt stuurde me De Schoone Jacht, zeggend dat ‘er veel zorg aan besteed was, en dat Van Schendel ook het zeer mooi vond, maar nu komt Menno ter Braak in Het Vad. vertellen dat het heelemaal niet deugt’.3353 - Zou het een vrome leugen van Arthur geweest zijn of een brutale van hem? Ik moet overigens zeggen dat de houtsneden van Essers - vooral voor de Zwerver verdwaald - zoo mogelijk nòg beschetener zijn. Die voor de Zwerver verliefd zijn trouwens ook belachelijk; Jan Lubbes-mysticus.

Viva Villa is volslagen snert.3354 De August de Domme van de moordpartij - + nog wat kul op ieder gebied. Ga het zien, want het is in z'n soort wel boeiend, maar verwacht er niet veel van; het is DE film voor Den Doolaard.

Voilà. Tot nader.

Je E.

3353In Het vaderland van 10 september 1934 (av.) verscheen een klein, niet ondertekend bericht waarin de vierde druk van dit boek werd aangekondigd. De houtsneden van Jan Poortenaar en de Bodoni-letter werden daarin ‘weinig geslaagd’ genoemd.
3354Film uit 1934 van de Amerikaanse regisseur Jack Conway (1887-1952).
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie