E. du Perron
aan
A.A.M. Stols

Parijs, 8 juni 1934

Parijs, 8 Juni.

Beste Sander,

Je brief heeft den mijne gekruist, en vandaag kreeg ik het moois van dien voordrachtkunstenaar.3243 Ik heb hem de toestemming ijlings verleend: de eerlijkheid van zijn leurders-stijl was mij ontzettend sympathiek (in dit vak!) En zijn portret heeft ook indruk op me gemaakt.

Dank voor Mikrochaos. - Die stukken over Stendhal3244 zijn toch tè mooi voor ‘cahiers stendhaliens’! Zelfs voor Holland.

Die Spaansche lezer was niet Jhr. Flaes, diplomaat, maar zekeren heer Blokzeil,* ingenieur. Hij krijgt het boekje cadeau van een zekere juffrouw Jo Boer, die schilderes is en hier in Parijs woont. Maar momenteel is zij naar Holland, vandaar zeker die vertraging met de duiten.

Ik wil de Itinéraire wel probeeren te krijgen bij Martineau, maar zou dan moeten weten hoeveel het ongeveer kost. Herinner je je nog of het duur was?

Schrijf me ook nog of het ernst is met die Fleurs de Marécage.

Verrekening in Juli accoord. Het beste toegewenscht met je nieuwe winkel!3245 Ik zag gisteravond John, die er zeer somber uitzag, en hier vlak bij ons leeft Antonini ook in groote moeilijkheid. Ik ga ook weer mijn brood verdienen! (Wanneer worden we definitief opgeruimd?)

Hart. groeten van je

E.

3243Niet geïdentificeerd.
3244Verg. 2065 n 2 en 2092.
*Of Blokhuis, of Blokland.
3245Stols' kunsthandel 'De gulden roos'.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie