E. du Perron
aan
G.H. 's-Gravesande

Parijs, 22 maart 1934

Parijs, 22 Maart.

Beste Hein,

Veel dank voor je brief. Doe maar geen moeite meer voor ‘goupille’, als ‘buis’ (bij granaten) goed is. -

Hierbij je novelle terug. Laat die ook maar eens aan Menno zien. Ik voor mij zou geen bezwaar hebben om dit verhaal, als je ‘Couperus en het archaïseerende’ eruit werkt - waardoor het zoo ouderwetsch aandoet - in Forum te zetten. Maar misschien vindt Menno dat het qua aard niet zoo erg daarin thuis hoort. Stuur het dan aan Jan voor Gr.Ned.; ik denk dat hij er zeker heel blij mee zal zijn. Of wil je het niet publiceeren?

Waarom vertel je aan allerlei idioten dat je een verhaal inzendt? je kunt er toch zeker van zijn dat deze menschen altijd een soort Schadenfreude hebben over zulke ‘mislukkingen’ (die bovendien niets zeggen, evenmin als een driedubbele bekroning iets gezegd zou hebben).3136 Wie waren de groote keurders van de Jury, als ik vragen mag? Buning, Frans Coenen - dien ik voor totaal idioot houd - en nog zoo'n celebriteit? Of was het een complete Olympus?

Stuur me bij gelegenheid die 2 of 1½ andere novellen ook eens. Als je ze nog eens bundelt, is het motto prachtig.

Nu in haast weer aan de vertolkerij.

Hart. groeten, ook van Bep,

je E.

Ja, Bep las het verhaal ook, was ook geboeid en denkt er vrijwel precies hetzelfde over als ik.

3136's-Gravesande had zijn novelle ‘De levende ring’ ingezonden voor een prijsvraag van de Haagse letterkundige vereniging O.K.K. (Oefening kweekt kennis), maar tot leedvermaak van zijn kollega's was het verhaal geweigerd.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie