E. du Perron
aan
H. Mayer

Le Roselier-en-Plérin, 19 november 1933

Hostellerie du Manoir,

Le Roselier en Plérin

(Côtes-du-Nord)

Frankrijk.

19 November.

Beste Henri,

Gelukkig dat d'Artagnan je amuseerde en de Tielrooy ook. Wijnand zal je deze maand wat geld gestuurd hebben in afbetaling van de fl. 15. beer. De rest volgt.

Iets anders, waar je me een groot plezier mee kunt doen. Mijn vrouw heeft, zooals je misschien weet, de kroniek der Engelsche letteren voor Gr. Nederland, en moet daarvoor iedere keer minstens 5 boeken bespreken; nu zou ze graag niet alleen snert lezen of afdoen, maar ze weet absoluut niet hoe ze geregeld op de hoogte moet blijven van wat er aan behoorlijke nieuwe boeken in Engeland uitkomt. Bestaat er geen bulletin of bibliographie in het genre van de Fransche, waaraan je haar kunt helpen? Ze weet bv. nog steeds niet of Richard Hughes (van A High Wind in Jamaica) na dat boek ooit iets anders geschreven heeft; kan je haar dat misschien ook opgeven?

Ik heb hier flink gewerkt, maar er is nog een hoop te doen, al wordt mijn boek niet zóó mastodontisch als onder de kameraden de legende nu verluidt. Ik ben eind van de maand hier weg en hoop 1 December een nieuwe eigen woning te hebben, Ditmaal in Parijs. Mijn vrouw is op het oogenblik in Parijs voor de krant, maar daar er niet bepaald haast mee is, kan je mij dat bulletin en de gevr. inlichting ook sturen, hierheen vóór 28 Nov. bv. - daarna moet je even wachten tot ik je een nieuw adres opgeef.

Dank bij voorbaat en veel hartelijke groeten van je

E.

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie