E. du Perron
aan
J. Greshoff

Bellevue, 5 september 1933

Bellevue, Dinsdag.

B.J. - Ik pees weer door Ducroo, en lees daarnaast Brulard en Nietzsche door elkaar. Zal het een goede combinatie geven? - Stuur je me vooral onze beeltenis vóór Diderot,2863 als die een beetje gelukt is? - Ik wou graag het boek over N, door Halévy2864 houden, niet omdat het goed is, maar omdat het de eenige zuivere biographie alleen is die ik ken. Koop het dus terug, dan hoef ik het niet te zenden; het geld ervoor krijg je dan in een brief. (Calmann-Lévy, uitgever.) Of wil je Pranzini ervoor in de plaats? Of het 2e deel van de prinses,2865 als je dat toch moet hebben?

Daarnet je brief: ik sta versteld en ontzet, en Bep itou, over je briefschrijverscapaciteit. Weet je zeker dat je nog niet gek bent? Af en toe zou ik dat toch even laten onderzoeken! Ik zou het al 48 × geworden zijn.

Ik schreef Van K. nog om mij eerst te zeggen wat hij mij dacht te geven voor Ducroo. Ik schiet weer reusachtig aan dit werk op; er liggen nu weer 41 blzn. klaar; d.i. sinds de laatste run 125 blzn. En ik schrijf nu geregeld verder. De herinneringen gaan natuurlijk gesmeerd.

Dank voor het gedane en laat gauw eens wat beters hooren, vooral over jezelf. Hart. gr. v.h. tot h.

Je E.

2863O.a. afgedrukt in 's-Gravesande, E. du Perron, p. 160-161.
2864Daniel Halévy, La vie de F. Nietzsche. Paris 1909.
2865La princesse de Clèves van Mme de La Fayette.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie