E. du Perron
aan
J. Greshoff

Bellevue, 6 juni 1933

Bellevue, Dinsdag (morgen).

Beste Jan,

Gelijk hiermee zend ik je Bosis en Vieuchange2744 terug. De boeken zijn mij van veel nut geweest; ik schreef voor Forum een flink stuk ‘Bij de dood van Lauro de Bosis’2745, dat je misschien amuseeren zal. Het is voor een groot deel een uiteenzetting over literaire zindelijkheid geworden.

Menno zal een panopt. schrijven over de P.E.N.-heibel, in hetzelfde nummer. Ik maak er een paar toespelingen op. Aan het eind heb ik een prettig woord geplaatst voor Pom.2746

Ik lees Uit de suiker in de tabak, dat ik nu in de 1e uitgave bezit, en dat, bij al het drakerige, toch erg boeiend is.

Misschien brengt de post straks een brief van je, nog net even voor we ons Dinsdagmiddagmaal bij de Malraux' gaan halen. Anders verzend ik dezen brief eerst morgen. Ik moet nl. nog antwoord van je hebben op verschillende punten (werk nu heusch het lijstje af!)

Ook: wat T.V. gezegd heeft na terugkeer uit Den Haag.

* * *

's Middags.

Ik kom net thuis van bij Malraux, waar wij hevig in de ruimte gedaasd hebben - vooral Malraux en Pia, die er ook was - over wat wij doen konden (of zouden) in een toekomstige Europeesche oorlog. Hoogst onverkwikkelijk! - Thuiskomende vind ik je brief. Dank voor alles, je hebt het lijstje mooi afgewerkt en ik wacht op wat je aankondigt. T.V. blijft een ‘engel’.

Gelijk hiermee zend ik je morgen Goena-Goena. Geef jij het dan door aan J.v.N., voor je weggaat, en zend mij Aboe Bakar terug. - Morgen komt Hendrik de Vries een dag hier (van 's morgens tot 's avonds) op terugreis vanuit Spanje. Benieuwd kennis met hem te maken. Nu Jan, veel hartelijks en dank. Je

E.

2744Zie Bw TB-BP 2, p. 64-65.
2745‘Als voorbeeld van hygiëne’. In Forum 2 (1933) 7 (juli), p. 519-528 (Verkort in Vw 2, p. 606-607).
2746Nijhoff werd door DP ‘clubliterator van gevestigde reputatie’ genoemd.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie