E. du Perron
aan
S. Vestdijk

Gistoux, 9 september 1932

Gistoux, Vrijdagavond.

Beste Simon,

Ook voor mij was het misschien maar beter dat je niet nu kwam, want je hebt geen idee wat een gecompliceerde rotzooi dit verhuizen is. Overal combineeren, en dan valt alles nog in elkaar omdat je van den consul niet mag. Ik ben nog even in Holland geweest om met Bep krijgsraad te houden (ook daar gaat alles niet zoo vlot), maar ik had ook geen oogenblik tijd voor iets anders. Morgen ga ik voor de 3e maal bij de Fransche consul; ik hoop dat het voor het laatst is. Maandag of Dinsdag moet de boel (als het dan mag en kan!) op de trein. Ik wacht dan verder af wat Bep doet.

Van Simone dit: mijn moeder zag haar eergisteren. Zij heeft inderdaad een abces dat haar veel pijn doet en de dentiest kan er niets aan doen - maar waarom jij daarvoor weg moest blijven begrijp ik niet goed. Zij is nu naar een anderen dokter gegaan. Als je niet komt, schrijf haar dan een hartelijke brief. Simone liegt niet, maar ik geloof dat zij soms sterk overdrijft. Enfin, gelukkig is ze natuurlijk niet. Met mijn moeder schijnt ze nu weer heel erg ‘goed’ te zijn.

Beste kerel, hierna hoor je heusch niets meer van me voordat ik rustig in Bellevue ‘thuis’ zit. Tenzij je nog komt; in dat geval zal ik natuurlijk het onmogelijke doen om je nog te ontmoeten. Nu de boedel als vrachtgoed gaat (voor de goedkoopte) doet hij er wel 10 dagen over en zit ik nog wel een week hier, alleen of met Bep. Hart. groeten van

je E.

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie