E. du Perron
aan
C. van Wessem

Brussel, 4 april 1931

Brussel, Zaterdag.

In haast

B.C. - Hierbij de besprekingen terug.1675 Zeer suggestief, inderdaad. Als je me de copie sturen wilt, graag. Is daarbij ook alles uit Lampions en uit Clowns en F.?1676

Ik ben het inderdaad met je vrouw eens en misschien is haar woord beter dan het mijne. Het portret van Ilse von K.1677 is ‘burgerlijk’; menig ander ding is ‘kleinburgerlik’. Tòch staat er veel goeds in, vnl. door de stijl.

Ik kan je Een Voorb. niet zenden, ik heb er géén ex. meer van. Het nieuwe boek is grondig omgewerkt. Maar niet nu: in '28. Niet veranderd overigens, maar samengetrokken en anders ‘belicht’. Het is een jeugdwerk, maar ik geloof: alweer ‘sympathiek’. (The very best word.)

Slau gaat veel beter, is zelfs al koortsvrij. Al het gealarmeer blijkt overbodig te zijn geweest, hij heeft absoluut géén t.b.c., maar een soort trage en koppige longontsteking gehad, voortgekomen uit griep. Het gevaar is nu wel voorbij.1678 Coen zou hij aan de V.B. geven, hebben jullie de tekst nog niet? Schrijf hem er dan om. Adres: Diaconessenhuis, Leiden. Ik spreek niet van jouw vie romancée, maar van het tooneelstuk, dat al lang af is.

Ik ben weer ‘uitgaande’. Dag!

Je E

Ik geloof niet dat ik je ‘ontmoedigd’ zou hebben als je mij Charleston had laten lezen. Het is toch het goede soort?!1679

1675Op welke bespreking DP hier doelt, staat niet vast. Het meest waarschijnlijk is, dat Van Wessem hem besprekingen van diens werk ter inzage heeft gezonden.
1676DP doelt op Frederik Chasalle en C.J. Kelk, Lampions in den wind (Amsterdam 1921) en Frederik Chasalle, De clowns en de fantasten (Amsterdam 1924). Zie voor de inhoud van beide bundels en voor de aanwijzingen van DP voor het samenstellen van een bloemlezing eruit, diverse volgende brieven aan Van Wessem.
1677Personage uit de versie van Marsmans roman Vera zoals die in DVB werd gepubliceerd. De figuur werd later op DP's voorstel geëlimineerd.
1678Volgens Louis J.E. Fessard, Jan Slauerhoff (1898-1936), l'homme et l'oeuvre (Paris 1964), p. 180-181, verliet Slauerhoff op de dag dat DP dit schreef het ziekenhuis.
1679Zie Bw TB-DP 1, p. 104.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie