E. du Perron
aan
H. Mayer

Brussel, 17 november 1930

Brussel, Maandag.

Beste Henri,

Na berekening ontdekt dat ik zoowat fl.15. schuldig ben; het is niet veel, het is - in mijn tegenwoordige omstandigheden - ook niet weinig. Het geld van Bijleveld is alweer op en Gr. Nederland zendt niets, zelfs geen bewijsnr.1391 Netjes is anders.

Ik heb nu plotseling behoefte om de romankunst van Van Eeden te onderzoeken; in de eerste plaats Van de koele meren des Doods en De Nachtbruid. Kan je mij die zenden? Liefst op zicht; anders maar voor rekening (als ze niet te duur zijn). Wat is Sirius en Siderius?1392 Een roman uit de Oudheid? In dat geval hoef ik het niet in te zien; anders zou ik het ook wel willen hebben.

Ken je een serie goedkoope dictionnaires? Fransch, Engelsch, Duitsch met de Hollandsche replieken. Is Kramers' serie niet goed; het formaat is handig. Maar wat is de prijs? Zoo'n doos - je weet wel - met het heele stelletje erin is wat ik het liefste heb.

De romans van V.E., vooral als ze voor rekening zijn, alsjeblieft ingenaaid. Die bête-mooierige Holl. bandjes vind ik eig. wel heel erg. Misschien vind je het een of andere 2e handsch-exemplaar? Enfin, doe je best en veel dank. Hartelijk gegroet door je

E

1391Voor de drie gedichten - ‘Een vrouw’, ‘Gli amanti’ en ‘De wachtende’ - die van DP waren opgenomen in de jaargang van 1930.
1392Roman in twee delen van Frederik van Eeden uit 1912 en 1914, géén ‘roman uit de Oudheid’.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie