E. du Perron
aan
A.A.M. Stols

Gistoux, 6 juni 1929

Gistoux, 6 Juni.

Beste Sander,

Waarom zou je niet, na de Sonnets van Keats een serie ‘choice poems’ uitgeven uit verschillende Engelsche dichters: met of zonder platen?

Die keuze van 7 of 8 groote gedichten van Coleridge waarvan je het lijstje nog hebben moet, blijft, vind ik, een goed idee: Coleridge is immers bij uitstek ‘de groote dichter van een paar gedichten’. (En niet van the Mariner alleen).

Maar dan ook een keuze uit the Ballads van Tennyson (wiens grootere gedichten òf langdradig òf onleesbaar zijn en die eigenlijk voortleeft op enkele heele mooie kortere dingen als: The Lady of Shallott, Lady Clare, Oriana, Locksley Hall, en dergelijke).

Dan: een dergelijke keuze uit Longfellow, van wien ook nog een keuze te maken is, met goed succes, uit de kortere gedichten (als The Bridge, e.d.)

Dan-misschien vóór alles-een goede keuze uit de Love-Poems van Burns, waaronder prachtige zijn!

Den Doolaard zou je hierin zeer goed kunnen bijstaan, en misschien kan ik je ook wel helpen. Is het noodig te vermelden WIE de keuze gemaakt heeft? ‘Jij, in principe’...

Lalla Rookh zou ik ook in gedachten houden. Daar is een pràchtuitgaaf van te maken, met Galanis; iets veel mooiers dan de geïll. edities die er tot dusver van verschenen (papier couché en Xmas-bookillustraties.)

Nu, dit in haast. Tot ziens. Steeds je

E.

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie