E. du Perron
aan
A.C. Willink

Gistoux, vermoedelijk 22 augustus 1928

Gistoux, Woensdag.

Beste Willink,

Zou je nòg zoo'n briefje op de post willen doen? het is het laatste! Ik zie dus uit naar je schilderijen en zal maar vast je photo's bezorgen. Ik had deze laatste dagen juist met die heeren van Variétés te maken, naar aanleiding van een stukje dat ik over Hellens voor dat blad heb moeten schrijven! dus als wederdienst is het plaatsen van je photo's misschien niet te veel gevraagd. Ik geef ze Vrijdag aan Hellens die aanhoudend met de redactie te maken heeft.

Je hebt dus een atelier? Bravo! Het werken zal nu ook wel weer komen. Ik kom in September zeker niet in Holland omdat ik absoluut naar Parijs moet en daarna wel geen geld meer zal hebben. Malraux komt ook niet, neen; wschl. om dezelfde redenen. Simone heeft weer angina en koorts, en ziet eruit als een geest. Het moet niet al te lang zoo doorgaan. - Groeten aan Mies en je moeder; is de laatste weer op streek? Nu mijn beste, tot nader.

Steeds je E.

Ik heb titels gegeven aan de photo's, voor de onderschriften: anders doet van Hecke het! Aan den matroos gaf ik dezen titel: Le marin entouré de beautés. Aan de juffrouw met halssnoer: Eucharis au collier de jais. Aan de lachende meisjeskop: Le sourire de Morgane (ook een nymph). Aan den hond vóór de beurs: Dernière apparition de Cerbère (Cerberus). Aan jouw portret: L'artiste par lui-même. Aan de z.g. ‘juffrouw in romantisch landschap’ (het is niet waar, het landschap is veeleer ‘klassiek’): La Promenade de l'Heroïne. Is het alles niet prachtig?

Zend mij ook nog een groote photo van De Zilveren Bruiloft.

Hierbij eenige teruggevonden briefkaarten voor je album.

Tot nader.

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie