E. du Perron
aan
Menno ter Braak

Parijs, [16 december 1933]

Parijs, Zaterdagavond.

Beste Menno,

Vóór alles dit: zou je aan den uitgever van Henri van Booven's Couperus dat boek voor Forum ter bespreking willen vragen en het mij dan laten zenden? Ik zou het graag hebben en kan het niet koopen, en het ex. dat ik van D.G.W. zou hebben gekregen heeft Jan mij even door den neus geboord - in alle onschuld natuurlijk.

Ingesloten de blzn. die ik in Bretagne schreef bij het 1e verhaal, dat van kapt. Horner. Ik zend ze je voor Forum, omdat het verhaal er werkelijk veel beter door wordt. Er zullen 4 blzn. nieuw moeten worden gezet, en 1½ blzij. een beetje omgezet. Daarvoor doe ik graag afstand van alle verdere honorarium, met de kosten voor het omzetten verreken ik dan de 4 of 5 nieuwe blzn., en voor de administratie die mij het honorarium vooruitzond of het jou zenden zal is het gemakkelijker. Het verhaal was in de 1e lezing topzwaar naar het verleden van Horner en wat kaal voor het eigenlijke gebeuren. Zie zelf maar.

Dit in haast. Hartelijke groeten van je

E.

Ik ben achteraf blij, als er nu gelegenheid is dit verhaal meteen in de goede vorm in Forum te publiceeren. Houd mij op de hoogte van het conflict met den Naïeve. Kan Ant het secretariaat niet op zich nemen? als zij de tikmachien leert bedienen, doet zij het op haar slofjes.

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: Letterkundig Museum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie